מתכון לט"ו בשבט באדיבות השף שגב משה

מתכון לט"ו בשבט

השף שגב משה מפרגן לתושבי עיר הולדתו במתכון לט"ו בשבט:

סינטה על תבשיל ירקות פירות יבשים ויין אדום

 

 

1/2 ק"ג נתח סינטה איכותי עם שומן
1 כפית מלח גס (הנתח מוכשר ומומלח)
1 כפית פלפל גרוס
1 כף שמן זית
10-12 שיני שום טריות ושלמות
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף וטרי
3-4 כוכבי אניס
1/4 שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לשניים
1 כוס יין אדום מתוק
1/4 כוס דבש
2 תפוחי עץ ירוקים מקולפים מראש וחתוכים גס
2 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לחתיכות גסות
6 בצלים אדומים קטנים (או שניים גדולים חתוכים לרבעים)
4 תפוחי אדמה בינוניים עם הקליפה חתוכים לשניים
3 גזרים מקולפים חתוכים גס
חצי כוס שזיפים יבשים ללא גלעינים
 6 תאנים מיובשות
 5 תמרים ללא גלעין
 1/2 כוס מים
2  מקלות סלרי חתוכים לחתיכות גסות
 1/2 צרור פטרוזיליה
 1/2 צרור בזיליקום
1/2 צרור כוסברה
להגשה-גרעיני רימון
אופן הכנה
=======
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מתבלים את הסינטה במלח ופלפל.
 משמנים קלות מחבת גדולה וצולים את הנתח על אש גדולה תחילה על הצד עם השומן.
מוסיפים את השום, האניס, הג'ינג'ר והצ'ילי. הופכים את הנתח וצולים גם את צדו השני 2-3 דקות.
מוציאים את הבשר. כשהירקות מקבלים גוון זהוב שחום מוסיפים כוס יין למחבת מערבבים הכל יחד ומעבירים לסיר עמוק.
כעת מוסיפים את הדבש, את כל ירקות השורש,הפירות היבשים,את שאר היין והמים  ומביאים הכל לרתיחה.
מרפדים תבנית בצמחי התבלין (פטרוזיליה, בזיליקום וכוסברה) מניחים מעל כמחצית מהירקות, מעליהם מניחים את הסינטה
, ועליהן את שאר הירקות. לבסוף יוצקים את הנוזלים
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך כשעה.