אירועי קיץ בראשון לציון

מנע-מרכז זכויות נשים עירוני

ראשונים בגישור

תוכנית פיתוח 2011-2014אושרה תוכנית הפיתוח לשנים 2014-2011
2.25 מיליארד שקלים יושקעו בתכנית הפיתוח ל- 4 השנים הקרובות בראשון-לציון. מעיקרי התוכנית - צמצום הפערים בין חלקי העיר וטיפוח העיר הותיקה, שדרוג תשתיות החינוך והנוער, שדרוג המרחב הציבורי, פיתוח חדשני ואיכותי של העיר ודיור בר השגה לצעירים.

"זיו נעורים"טקס סיום לפרויקט הימי "זיו נעורים"
הרשות העירונית למלחמה בסמים משקיעה משאבים רבים בפעילויות ייחודיות ומאתגרות במטרה להרחיק בני נוער מהרחובות. עם פעילויות אלה נמנה הפרויקט הימי "זיו נעורים", שנמשך כ-8 חדשים בשיתוף עם חט"ב "זלמן ארן". בשבוע שעבר התקיים טכס הסיום של הפרויקט.

פיתוח טיילת חוף הים3 מיליון שקלים יושקעו בפיתוח טיילת חוף הים
החלו עבודות הפיתוח בחלקה הצפוני של טיילת חוף הים בראשון-לציון. במסגרת זו תורחב הטיילת עד לגבול שטחה של בת-ים. גם עיריית בת ים החלה בעבודות פיתוח חלקו הדרומי של חוף ימה, בסיום העבודות יתחברו שתי הטיילות...

עשרות אנשים השתתפו במבצע ניקיון אגמון הנקיק
נקיון האגמוןעם סיום קורס  פעילי איכות הסביבה בראשון-לציון יזמו בוגריו מבצע ניקיון ב"אגמון הנקיק", שבמערב העיר. גם דב צור, ראש העירייה, היה שם לסייע בעבודת הניקיון.

דשא סינטטי יחליף את החול בגינות הציבוריות
דשא סינטטיימין ושמאל - לא עוד חול. עיריית ראשון-לציון החלה להמיר את משטחי החול שבמתקני המשחק בגנים הציבוריים במשטחי גומי או בדשא סינטטי. במסגרת העבודות ישודרגו גנים במספר שכונות ברחבי העיר ביניהם - קריית ראשון, נאות שקמה, קריית גנים ונאות אשלים.

רוב תושבי העיר ראשון-לציון הם חילוניים עם זיקה למסורת
44% מתושבי העיר מגדירים עצמם כחילוניים, כך עולה מתוך סקר חברתי שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עוד מורים נתוני הסקר כי  71.7%   מתושבי העיר מרוצים מרמת שירותי הדת הניתנת באזור מגוריהם  .

שנת 2011 - שנת שיא בשדרוג תשתיות המים והביוב בעיר
תאגיד המים ראשון-לציון בע"מ פועל במרץ לשדרג את תשתיות המים והביוב בעיר ושנת 2011 נחשבת לשנת שיא בהשקעות (72 מיליון שקלים), כאשר בשלוש השנים שקדמו לה (2010-2008) הושקעו 122 מיליון שקלים. "שדרוג התשתיות הוא חלק מההתחדשות הכוללת של העיר ראשון- לציון.." כך דב צור ראש  העירייה.