מנע-מרכז זכויות נשים עירוני

ראשונים בגישור

שנת הלימודים הלמודים תשע"ב נפתחה
"המערכת בשיא של העשור האחרון ויש עוד לאן לשאוף... בשלוש השנים האחרונות הוספנו כ-38 מיליון שקלים למערכת החינוך  ואנו עומדים היום על השקעה עירונית של 3,165 ₪ בכל תלמיד, לעומת 1,600 ₪ בשנת 2007, ואני מתכוון להעלות את ההשקעה בחינוך גם בשנת 2012". כך דב צור, ראש העירייה במסיבת העיתונאים שהתקיימה בשבוע שעבר.

ללמוד "בראש שקט"- הלואות לסטודנטים
עיריית ראשון-לציון יזמה  קרן למימון הלוואות ללא ריבית לסטודנטים בני ראשון-לציון בסך 10,000 ₪ בכל שנת לימודים לתואר ראשון -  עד 3 שנות לימוד. ההחזר, על פי הסדר חדש עם בנק לאומי , יתפרס על 6 שנים, לאחר סיום לימודי התואר.

משקיעים במתקני ספורט
כמיליון שקלים הושקעו בחודשים האחרונים בבניית חמישה מגרשי ספורט חדשים בבתי ספר בעיר. המגרשים מיועדים לשימוש תלמידי בתי הספר בשעות הבוקר ובשעות אחר הצהריים והערב יהיו פתוחים לרווחת תושבי השכונות.

הנגשה מלאה מהחנייה ועד הכניסה למים
מהיום בחוף ראשון- לציון - עגלה מיוחדת להנגשת הנכה מהחנייה ועד לכניסה לים. את עגלות הנכים, בעלות של כ-14,000₪, מימנה עיריית ראשון לציון, במטרה לשפר את חווית הביקור של קהל הנכים בחוף הים.

מתהדק הקשר בין ראשל"צ לבין סנט פטרבורג
משלחת מצומצמת בראשות דב צור, ראש עיריית ראשל"צ, התארחה בחודש שעבר בעיר סנט פטרבורג שברוסיה, בהזמנת ראש מחוז האדמירליות של סנט פטרבורג, מר לינצ'נקו ניקולאי. זאת במסגרת הסכם לשיתוף פעולה כלכלי, תיירותי ותרבותי בין  שתי הערים.

אנגלית ממקור ראשון
 סטודנטים מצפון אמריקה ישפרו את רמת לימודי השפה האנגלית בבתי ספר יסודיים בראשון-לציון וישתלבו בפעילויות הקהילה במסגרת תוכנית ITF.
דרושות משפחות חמות ואוהבות, המעוניינות לאמץ משתתף/ ת  מהתוכנית  בחגים ובסופי שבוע ולהוות משפחתם השנייה במהלך שהותם בארץ. האירוח לא חייב לכלול לינה בבית המשפחה (המשתתפים גרים בדירות ברחבי העיר) , אך הרעיון הוא, כחלק בלתי נפרד מהעצמת חווית השהות .

שנה שנייה ברציפות- הפחתת הארנונה למגורים
שרי הפנים והאוצר אישרו את בקשתו של ראש העיר, דב צור, להפחית את תעריף הארנונה למגורים לשנת 2011 בעיר בשיעור של 2%, זאת כהמשך ישיר להורדת הארנונה בשנת 2010 שעמדה על שיעור דומה.  התושבים יקבלו זיכוי רטרואקטיבי מתחילת השנה. "בימים שיוקר המחייה מכביד על כל משפחה בישראל, אנו שמחים שהצלחנו, לפחות בתחום אחד, להפחית את נטל המסים על התושבים שלנו." כך דב צור רה"ע.