נטיעות

ראשונים בגישור

"חוסכים טרחה וזמן - נרשמים מהבית לגן"
רישום לגני ילדיםלראשונה, השנה,  הרישום לגני הילדים ולצהרונים יבוצע בדרך פשוטה ונוחה. באמצעות אתר האינטרנט של העירייה . מהבית. ללא  הטרחה להגיע פיזית לתחנות הרישום.  לטובת ההורים שאין ברשותם אינטרנט – יעמדו 4 תחנות רישום בסיוע צוותי תמיכה.

מבנה חדש למרכז "רון ורדי" למחוננים ומצטיינים
מרכז רון הצבעהבימים אלו מתחילה בנייתו של  מרכז "רון ורדי" בסמוך למתחם "גן נחום". המרכז יתפקד כבית-ספר בשעות הבוקר ובשעות אחר הצהריים כמרכז עירוני למצוינות בתחומים מגוונים לילדים מגיל הגן ועד י"ב,. אתם התושבים  תוכלו להציע איזה צבעים יעטרו את חזית הבניין. כל מה שצריך לעשות זה להיכנס  לפייסבוק של עיריית ראשון- לציון, להביט בחלופות ולבחור.

כנס השפהראשון-לציון מצדיעה לשפה העברית
ממשיכים במסורת "לשון ראשון ".
דיונים ומפגשים,מושבים אקדמיים, ערבי הוקרה,
מופעים ותערוכות בין 7.2.2012 -10.2.2012.

לפרטים נוספים

שדרוג לב העיר יצא לדרך!

שדרוג

כ-11 מיליון שקלים יושקעו בשדרוג המדרחוב ברוטשילד במסגרת התכניות לשיקום ושימור לב העיר ההיסטורית. העבודות, שהחלו בחודש האחרון, ימשכו כ-10 חודשים עד שנה.

ראשונים במחזור

מיחזור

יוזמה נוספת של העירייה בתחום המחזור.  2,500 מיכלים לאיסוף נייר חולקו  לאחרונה על ידי העירייה לבתים צמודי קרקע ברחבי העיר . "אנחנו מאמינים שככל שנקרב את מתקני המחזור לבית, כך יותר אנשים ימחזרו. אני מקווה שהפיילוט יצליח וכי מראשון-לציון תצא הבשורה בעניין." כך דב צור ראש העירייה.

חינוך למעורבות חברתית-כבר מגיל צעיר
ביוזמת מינהל החינוך בעיר ובשיתוף הפיקוח על זכויות התלמיד במשרד החינוך הוקם בראשון-לציון פרלמנט ילדים , הכולל נציגות של תלמידי כיתות ה'-ו' מכל בתי הספר בעיר. המטרה לפתח אצל הילדים כושר מנהיגות תוך התנסות במימוש תפיסות עולם דמוקרטיות וחינוך לאזרחות פעילה כבר מגיל צעיר.

ראשון-לציון מדברת תרבות
ראשון-לציון זכתה במקום השלישי בפרס שרת התרבות והספורט לרשויות מקומיות  בקטגוריית הערים הגדולות. זאת, בין היתר, על פעילותה המגוונת, על הקצאת המשאבים ועל יוזמות לקידום התרבות לרווחת התושבים בעיר.