הכדור בידיים שלנו
צעדת השלושה

תיק תושב

ראשונים בגישור

אירועי-פסחאביב הגיע פסח בא...
שלל פעילויות ואירועים מחכים לתושבי ראשון-לציון בימי  חוה"מ פסח, החל מאירועי ספורט לספורטאים מקצועיים וחובבי ספורט כאחד וכלה בפסטיבל איכות הסביבה מהמרהיבים בארץ, פעילויות לילדים ולמבוגרים בחי כיף ואטרקציות במוזיאון ראשון לציון. זאת ועוד.

בנק הפועליםהנהלת בנק הפועלים הוזמנה  להתרשם מהפוטנציאל  של ראשון-לציון
"שטיח אדום ומסלול ירוק לעסקים" זאת המדיניות בראשון-לציון בנושא משיכת  בעלי חברות ועסקים להקים את "משכנם" בעיר.  "חברות רבות במשק  כבר זיהו את הפוטנציאל העסקי בראשון - לציון ובחרו בה לבית. אנו מקווים שבנק הפועלים יבחר גם הוא בראשון- לציון". כך דב צור במעמד ביקורם של חברי הנהלת הבנק בעיר.

סקטפארקמשקיעים בנוער הראשוני
בעוד חודשיים יחלו העבודות בשדרות תש"ח  לבניית "סקייטפארק" ייחודי מסוגו בארץ,  על שטח של 1,600 מ"ר.  הפארק , שיהווה חלק ממתחם נוער עתידי, יספק פעילויות פנאי אטרקטיביות   ומהנות לנוער במהלך כל שעות היממה. גם בשעות הקטנות של הלילה. צפי לפתיחה – עוד כ-10 חודשים.

ראשונים בחינוך ליזמות טכנולוגית

עיר לדוגמא

9 חטיבות ביניים מהעיר ראשון-לציון משתתפות השנה בתוכנית "יזמים צעירים ישראל".  התכנית, שנוסדה על ידי בנק לאומי, עוסקת   בחינוך ועידוד בני נוער ליזמות, חשיבה עסקית והתנהגות אתית.  קבוצות התלמידים פועלות בהנחיה ובהדרכה של צוות, הכולל מורים ממערכת החינוך, סטודנטים ומנחים עסקיים מתנדבים.

הישגים מרשימים לספורטאיות מראשל"צ

ראשונים בחינוך

קבלת פנים חגיגית , במסגרת ישיבת מועצת העיר, ותעודות הערכה לשלוש הספורטאיות הצעירות  מראשון-לציון שזיכו את העיר בכבוד בתחרויות שונות בארץ ובעולם . אחת מהן אף תייצג את ישראל באולימפיאדה בשנת 2012 .

התעניינות גוברת  בשיפוץ חזיתות בניינים
כ-100 תושבים,  חברי וועדי בניינים מכל רחבי העיר, השתתפו  לאחרונה בכנס ייחודי בנושא שיפוץ חזיתות בניינים ושמעו כיצד  יוכלו לשפר את איכות חייהם ולעלות את ערך דירותיהם בעלויות נמוכות ובעזרת הלוואות מיוחדות הניתנות על ידי עיריית ראשון-לציון.

קריית ראשון משתדרגת
בחודשיים האחרונים שודרגו 4 גנים ציבוריים בשכונת קריית ראשון בהשקעה של  כמיליון שקלים. במסגרת העבודות רוצפו שטחי הגנים במשטחי גומי, הותקנו ספסלים חדשים והוצבו מתקני משחק חדשים ומעוצבים.