אימוץ כלבים

נחנך בית ספר תיכון שש שנתי  נוסף בראשון-לציון
"המטרה שלנו היא להפוך את ראשון-לציון לעיר מובילה בישראל בתחום החינוך. אנחנו לא מתכוונים להתפשר על מקום טוב באמצע..." כך ראש העירייה  דב צור במעמד טקס חנוכת  קריית החינוך, מקיף י"א, ע"ש אילן רמון.

נחנך מרתפו של כותב ההמנון הלאומי
עיריית ראשל"צ שימרה ושחזרה את המרתף בו התגורר נפתלי הרץ אימבר, כותב ההמנון הלאומי.  במסגרת אירועי יום העצמאות שנערכו במתחם המוזיאון העירוני  נחנך המקום  במעמד  קרובי  משפחת אימבר, ראש העירייה, ומבקרי המוזיאון שהצטרפו אל החוויה הציונית.

חוף ראשון- לציון במקום הראשון בדירוג החופים הנפרדים של ישראל
חוף הים הנפרדחופה הנפרד של ראשון- לציון קיבל את הציון הגבוה ביותר (89.5) מבין כל חופי ישראל הנפרדים. כך עולה מדירוג החופים שערך המשרד לאיכות הסביבה לקראת פתיחת עונת הרחצה.

ראשל"צ מציגה מהפכה במיפוי אורבאני
מיפוי תלת מימדילראשונה בישראל: מפת עיר תלת מימדית  חדשנית למיפוי השטח. זהו מודל עירוני ראשון בארץ, ומהבודדים הקיימים בעולם באיכות כזו.

תושבי ראשון-לציון מרוצים מאזור מגוריהם
עובדה. ממצאי הסקר החברתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שנערך בקרב ארבע עשרה הערים הגדולות, מצביעים על כי ראשון-לציון זכתה במקום הראשון בשביעות רצון התושבים מאזור מגוריהם. עוד מורים הנתונים כי גם בנושא שביעות רצון התושבים מניקיון סביבתם, זכתה העיר במקום הראשון.

תכנית חדשה ויחודית לשילובן של נשים ותיקות ועולות חדשות במעגל התעסוקה
מדובר בפיילוט, הנהנה מתמיכת משרד הקליטה , שמטרתו לקדם את מעמדן התעסוקתי, החברתי והכלכלי של נשים עולות מחבר העמים ובייחוד אמהות חד-הוריות.
בימים אלו מתבצעת ההרשמה לתוכנית .