מיזם הרכב השיתופי יצא לדרך

מיזם הרכב השיתופי בעיר יצא לדרך

לאתר החברה

הזמנת הרכב לפי שעה ובאופן עצמאי דרך אתר אינטרנט ובהמשך באמצעות אפליקציה .
עיריית ראשון לציון, באמצעות החברה העירונית
"ייזום ראשון", תסבסד את שנת הפעילות הראשונה לרווחת התושבים * הטבה לתושבי העיר בחודש הראשון לפעילות- שעתיים מתנה ל-500 הנרשמים הראשונים

מיזם הרכב השיתופי CAR2GO החל את פעילותו בתחילת חודש מאי. אותרו 30 מקומות חנייה עבור רכבי המיזם בהתאם לביקוש ומענה מרחבי. עיריית ראשון לציון מקדמת פתרונות של תחבורה שיתופית וציבורית המצמצמים את העומס בכבישים, זיהום האוויר, יוקר המחיה ואפילו את מצוקת החנייה. מחקרים בחו"ל מוכיחים כי כל רכב שיתופי שמוצב בכביש מוריד משימוש לפחות ארבעה רכבים פרטים.

באמצעות החברה העירונית "ייזום ראשון", תסבסד העירייה את שנת הפעילות הראשונה בלמעלה מ-300 אלף ₪. CAR2GO מצידה, תשקיע במיזם לפחות חמישה מיליון ₪ בהקמה בתפעול ובניהול המערך בעיר. בחודש הראשון לפעילות, תינתן הטבה לתושבי העיר - שעתיים מתנה ל-500 הנרשמים הראשונים.

המיזם צפוי להתרחב בשנה הראשונה עד לכ-70 רכבים. בהתאם לביקוש והיקף השימוש תורחב פריסת הרכבים לפי הצורך. הרכבים יהיו זמינים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע וניתן להזמין אותם בכל עת, מספר דקות לפני השימוש או לשריין מראש באמצעות אתר האינטרנט של החברה, או בטלפון דרך שירות הלקוחות ובהמשך דרך אפליקציה.

רכבי המיזם כוללים סוגי רכב שונים כמו מיני, משפחתי ועד רכב מסחרי לשימושים שונים. כניסה לרכב תעשה באמצעות האפליקציה או הצמדת כרטיס המנוי לשמשת הרכב. השירות מוצע לבעלי רישיון נהיגה בתוקף שאינם נהגים חדשים מגיל 21 ומעלה. יש לציין כי מגיל 21-24 ישנה תוספת ביטוח חודשית לעלות המנוי.

גיל לייזר מנכ"ל CAR2GO מקבוצת שגריר: "אנחנו בעיצומה של מהפיכה בתחום התחבורה השיתופית שצפויה לצמצם בהדרגה את מספר כלי הרכב בכבישים ולסייע במצוקת החניה בעיר. מדובר בפתרון פרקטי המוכח בארץ ובעולם כיעיל".

חברת CAR2GO מקבוצת שגריר פעילה משנת 2008 ומפעילה כיום שירות שיתוף רכבים בערים תל אביב, גבעתיים, רמת גן, רעננה, חיפה וקריית חיים, הרצליה וירושלים. מערך שיתוף כלי רכב עירוני הינו כחלק ממאמץ הרשות המקומית לקידום פתרונות תחבורה אלטרנטיביים, שמטרתם לצמצם את עומס התחבורה בכבישים ולסייע במצוקת החניה.

למי מיועד השירות?

הרכב השיתופי בראשון לציון מתאים לתושבים ללא רכב פרטי או כאלו המתניידים בקטנוע, תחבורה ציבורית וזקוקים לרכב מעת לעת. התשלום הינו לפי שעה וק"מ.

איך זה עובד?

·         נרשמים באופן חד פעמי לשירות באמצעות אתר החברה, CAR2GO.CO.IL  ומקבלים

·         כרטיס חכם לשימוש ברכב.

·         ניתן להזמין רכב מראש או בספונטניות 24/7 באתר . CAR2GO.CO.IL או בשיחת טלפון למוקד *8225 ובהמשך  באמצעות
           אפליקציה  ייעודית ובוחרים את השעה והמיקום של הרכב.

·         מגיעים אל הרכב שהזמנתם במיקום החנייה הייעודי, מצמידים את הכרטיס החכם לשמשה, הרכב נפתח והמפתחות בפנים. בנוסף,
           ניתן לפתוח את הרכב באמצעות האפליקציה הייעודית.

·         בתום השימוש ברכב מחזירים אותו אל מקום החנייה ממנו לקחתם את הרכב. החניה תהיה פנויה ואין צורך בחיפוש חניה.

עלות השימוש?

דמי מנוי חודשים בסך 40 ₪ לתושבי העיר ו- 50 ₪ לתושבים מחוץ לעיר.  לרגל ההשקה ניתנת הטבה למצטרפים, חודשיים ללא תשלום דמי מנוי!

מחיר 15 ₪ - 20 ₪ לשעה , לרכבי בייסיק, המחיר בהתאם למסלול הנבחר ובהתאם לק"מ בכל נסיעה.

מיקומי חניות בעיר

ישראל גלילי 1 (חניון קרית הלאום)

שדרות בן גוריון 2 חניון ציבורי

חניון מגדלי העיר (שיכון המזרח)