פיקוח על מזון ומוצרי מזון שמקורם מן החי

פיקוח על ייצור שיווק ומכירת מוצרי מזון (תעשיית הבשר בעיר)
השירות הווטרינרי עורך ביקורת בעסקים שמייצרים, מאחסנים, מוכרים ומשווקים מוצרי מזון מן החי (בשר, עופות,דגים ומוצריהם ) באטליזים, בבתי האוכל, אולמי שמחות, מפעלים, מסעדות, מוסדות, מפעלי הסעדה (קייטרינג) מינימרקטים, מכולות ומעדניות.

בביקורות מושם דגש על:
על שמירת כללי תברואה נאותים לאחסנת מוצרי בשר לסוגיו השונים. בדיקת אמצעי קירור בהתאם לסוג המוצר (מצונן/קפוא) סימון המוצר, תאריך תפוגת המוצר, האם המוצר ראוי למאכל.
יעוץ הסברה והדרכה תוך שאיפה מתמדת לשיפור המצב בעסק. כולל פעולות הסברה בקרב תושבי העיר כדי לעודדם ולהופכם לשותפים פעילים בנושא איכות הבשר ומוצריו ומאידך אכיפת החוק למניעת נזקים הנגרמים מצריכת מזון מזוהם.
טיפול מיידי בתלונת הציבור על מוצרי מזון מן החי החשודים כמקולקלים (בשר קפוא מופשר, פג תוקף, לא מסומן וכו')
באם מתגלים מוצרים מן החי שאינם ראויים למאכל אדם הם מושמדים במקום ע"י הרופא הווטרינר העירוני.

יעוץ ופיקוח על הסעדה במוסדות עירוניים
פיקוח על מפעלי הסעדה (קייטרינג) המספקים ארוחות למוסדות חינוך ורווחה בעיר.
פיקוח על שינוע הארוחות.
פיקוח על הטיפול במזון "בנקודת הקצה" (במטבח).

תחנה לבדיקות משנה (בדיקה טרם שיווק):
בדיקת מישנה הנה בדיקה הנערכת לרכב המוביל מזון ומוצרי מזון מן החי, אשר מקורם בעיר אחרת .
מטרת הבדיקה היא: מניעת שיווק, החרמה, או השמדה של מוצרי מזון, שאינם ראויים למאכל אדם ו/או מניעת מכירתם של מוצרי מזון אשר איכותם נפגמה העלולים לסכן את בריאות הציבור .
כל רכב המוביל מוצרים מן החי עובר ביקורת בתחנה לבדיקות משנה הממוקמת במשרדי השרות הווטרינרי העירוני לפני הפצת המוצרים בעסקים השונים.

שעות פעילות התחנה:
ימים א',ג',ד',ה':          15:45 - 06:00
יום ב':                        18:00 - 06:00
יום ו':                         13:00 - 06:00

נבדקים :
ניקיון הרכב, סימון הרכב, רישוי, העמסת הרכב באופן המבטיח פיזור נכון של קירור, ניקיון אישי של הנהג, קירור (ברכב, ובמצריו), תקינות ארגז הקיבול, מערכת הקירור והפעלתה הרצופה, דרגת הקירור בהתאם לסוג המוצר המובל (קפוא, מצונן) (שמירת שרשרת קור של המוצר מהמפעל ועד לעסק), תאריך אחרון לשיווק / שימוש של המוצרים, בדיקת תעודות וטרינריות ותעודות משלוח, התאמה ביניהן ובין סוג המוצר המובל ברכב ונלקחות בדיקות למעבדה, שוב, כדי לשמור על רמת היגיינה ואיכות בשר גבוהה. כל ספק שעבר ביקורת מקבל את חתימת השרות הווטרינרי על גביית תעודת משלוח ו/או חשבונית.

עצות שימושיות לצרכנות נכונה
היכן לקנותאנו ממליצים לציבור הצרכנים לקנות בשר עופות דגים ומוצריהם רק בעסקים המחזיקים רישיון עסק כחוק.
רישיון העסק מונפק ע"י הרשות המקומית ועליו להיות תלוי בבית העסק במקום בולט לעיני הציבור
על בית העסק להיות נקי במהלך כל שעות הפעילות.
העובדים בבית העסק אשר מוכרים מוצרים שאינם ארוזים באריזה מקורית מהמפעל, (סלטים ונקניקים במשקל, עופות לא ארוזים) יהיו לבושים בחלוק עבודה נקי וחבושים בכובע לראשם.

                           רשימת ערכי סף לחיי המדף שאינם מוסדרים בחקיקה:

 בעלי חיים     טמפרטורה
שיווק/איחסון  
 ערך סף
 עופות   מצונן (0-4 מע"צ)  5 ימים  
    קפוא (18-  מע"צ) 12 חודשים  
 בהמות   קפוא (18- מע"צ)  15 חודשים  
    מצונן בואקום או
באווירה מבוקרת (0-4 מע"צ) 
14 ימים  
    מצונן בואקום  או
באווירה מבוקרת (0-2 מע"צ) 
45 ימים  
 דגים   מצונן (0-4 מע"צ)   5 ימים  
     קפוא (18- מע"צ) 12 חודשים 
   דניס שלם מצונן (0-4 מע"צ)  7 ימים  
   סלמון שלם מצונן (0-4 מע"צ)  7 ימים  
לברק שלם מצונן (0-4 מע"צ) 7 ימים

 

מוצרי מזון ארוזים מראש: מוצרי מזון הנמכרים ע"י היצרן ארוזים באריזה קמעונאית, חייבים לשאת תווית עם פירוט של שם המוצר, שם היצרן, כתובתו המלאה של היצרן, מס' הטלפון, מספר רישיון היצרן, הרכב תזונתי, תאריך אחרון לשיווק.