הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי

ראשי העיר בהווה ובעבר

סדר הופעה 4
תיאור

​​נולד בראשון לציון, נשוי לבלהה.

למד בתלמוד תורה ובגימנסיה הריאלית.

בנעוריו, בהמשך לחינוך שקיבל בבית, היה חניך תנועת בית"ר, ולקח חלק בפעולות הדבקת הכרוזים ברחובות המושבה מטעם האצ"ל.

סיים לימודי משפטים באוניברסיטה העברית בירושלים.

עורך דין ואיש עסקים, בעל משרד לעריכת דין בתל-אביב.

תמונה
תקופת כהונה משנת 1969 עד שנת 1983
שנת לידה ופטירה נולד ב- 1933
שרות צבאי

תפקידים נוספים

במשך 7 שנים היה יושב ראש המינהלה של המוסד לבטיחות ולגהות, חבר המוסדות העליונים של תנועת החרות, יו"ר חוג הידידים של המרכז לבריאות הנפש בבאר יעקב, סגן יושב ראש האגודה למען החייל בארץ ויושב ראש  הסניף המקומי, יושב ראש של ועדות אד הוק למתן מעמד של עיר, מטעם משרד הפנים .

עסק בכתיבה בנושאי מיסים וכלכלה בעיתונים כלכליים: ביומון הכלכלי, שער, ברבעון לבנקאות וב"ידיעות אחרונות".

עיריית ראשון לציון

בשנת 1969, הצטרף לתנועת החרות במטרה לרוץ בבחירות לרשות העירייה. בבחירות שהתקיימו באותה שנה, זכתה הרשימה שבראשה עמד בניצחון מוחץ, וחנניה היה לראש העירייה הצעיר ביותר בארץ.

בתקופתו הושקע רבות במערכת החינוך, שנאלצה להתמודד עם גידול מהיר ביותר ובלתי מתוכנן של אוכלוסיית העיר.

הוקמה מערכת ייחודית בארץ לטיפול בנוער מנותק, שבראשה עמד עקיבא אברמוביץ ז"ל, ואשר הצילה מאות נערים ונערות מהפשע.

בוצע רישות של חלק גדול מהעיר לרשת הביוב וחיבור למפעל השפכים של גוש דן, בוצעו פיתוח מואץ ושינויים בתוכנית בנין ערים והקטנת צפיפות בעיר על ידי הקטנת יחידות הדיור על יחידות שטח.

הוקמה תשתית למדרשה לחיבת ציון עם רכישת ביתם של שלומית וזרובבל חביב על ידי העירייה, הוטל על גרשון מן להציל ולרכז חומר ארכיוני רב ערך, והוקם המוזיאון ההיסטורי לתולדות ראשון-לציון.

נושא ראשי העיר בהווה ובעבר
קבצים מצורפים

שנת לידה

נולד ב- 1933

תקופת כהונה

משנת 1969 עד שנת 1983

​​נולד בראשון לציון, נשוי לבלהה.

למד בתלמוד תורה ובגימנסיה הריאלית.

סיים לימודי משפטים באוניברסיטה העברית בירושלים.

עורך דין ואיש עסקים, בעל משרד לעריכת דין בתל-אביב.

שירות צבאי

שירות צבאי